Blog

4 x een upgrade voor je badkamer

0
4 badkamer upgrades

Niet tevreden met jouw badkamer? Wil jij in jouw huis graag de vijfsterrenhotel ervaring door jouw badkamer een wat luxueuze uitstraling te geven? Een luxe badkamer geeft een ontzettend relaxte ervaring. Zo kun jij mega fris en energiek aan de dag beginnen. Wij geven je in dit artikel vier tips voor een luxe upgrade van jouw badkamer!

Een douchedeur

Een douchegordijn is iets voor starters flatjes en studentenhuizen. Een douchedeur kopen is één van de eerste dingen die je moet doen als je jouw badkamer een wat luxere uitstraling wilt geven. Extra voordeel aan een douchedeur ten opzichte van een douchegordijn: ze schimmelen niet de hele tijd, zijn makkelijker schoon te houden en gaan niet constant aan je billen plakken tijdens het douchen!

Een scheidingswand

Dit vergt wel wat verbouwing, maar kan een erg mooi resultaat geven. Een luxe badkamer heeft een tussenmuur tussen het toilet en de douche/ het wasgedeelte. Zo hoef je tijdens het douchen niet constant tegen de WC aan te kijken. Je kunt gaan voor een volledige tussenmuur die tot aan het plafond reikt of voor een halve muur waar je wel nog overheen kijkt als je op de WC zit. Let wel: dit is een echte verbouwing, je moet dit kunnen of handig uitbesteden. Ge ervan uit dat als je dit aangaat je badkamer waarschijnlijk wel een poosje buiten gebruik is.

Een lichtgevende spiegel

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel spiegels te koop met een ingebouwde lamp. Bij sommige spiegels komt het licht van de achterkant. Anderen hebben kleine lampjes om de rand, net als bij de ouderwetse kaptafels. Een lichtgevende spiegel ziet er ontzettend luxe uit en zorgt daarnaast dat de spiegel goed belicht is, waardoor je met meer precisie jouw haar en/of make-up kunt doen.

De marmerlook

Een luxe badkamer is een badkamer in marmer. Zoals in de oude victoriaanse rijkeluishuizen. Marmer zelf is natuurlijk (waarschijnlijk) veel te duur, en ook wel een tikje overdreven, maar je kunt jouw badkamer wel met een marmerlook inrichten. Je kunt de muur bijvoorbeeld beplakken met wandpanelen met een marmerlook of een PVC-vloer leggen die niet te onderscheiden is van echt marmer. Maak de badkamer af met wat gouden details, bijvoorbeeld bekertjes voor je tandenborstel, en je waant je tijdens het baden of douchen echt een koning of koningin. Kortom: met wat kleine ingrepen is jouw badkamer binnen de kortste keren mega-luxe

You might be interested in …